top of page

Een van de eerste stappen in het proces van idee tot eindproduct is de ontwikkeling. De ontwikkelfase begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden alle ideeën en eisen voor het toekomstige product besproken en vastgelegd. Aan de hand van deze eisen stellen wij een schematisch blokkenschema van het systeem op. Als de schematische weergave goedgekeurd is door de klant kan begonnen worden met de invulling van de blokken. Deze invulling bestaat uit het kiezen en ontwerpen van de juiste hardware, software en behuizing voor het eindproduct. 

ONTWIKKELING
Van idee tot ontwerp, zowel hardware
als software.
Hardware

Onder hardware worden alle fysieke onderdelen van het product verstaan (met uitzondering van de behuizing). Echter doelen we vaak op de printplaat als we het over hardware hebben. 

De printplaten worden in 2D getekend in daarvoor speciale CAD programma's. Het begint met een schema van aansluitingen wat later wordt omgezet in een tekening van de printplaat met banen en componenten. Na het tekenen wordt er een 3D weergave gemaakt zodat het uiteindelijke model zichtbaar wordt. Als klant zijnde wordt u betrokken in alle stappen van het hardware proces zodat het product precies naar uw wensen wordt ontworpen.

Meetomvormer 3.png

Tijdens het ontwerp proces adviseren wij u over welke componenten of onderdelen gebruikt kunnen worden en wat de mogelijkheden zijn op bijvoorbeeld het gebied van sensor of communicatie. Uiteraard bent u altijd vrij om zelf ideeën, onderdelen of ontwerpen aan te dragen.

Wij houden tevens rekening met alle wettelijke eisen die aan de producten worden gesteld. Waaronder bijvoorbeeld EMC eisen, ESD eisen, ROHS eisen en overige NEN-normen. 

Meetomvormer Inside.png
Software

De meeste toepassingen die wij ontwerpen bevatten een microcontroller. Een microcontroller kan gezien worden als een kleine computer die samen met de omliggende electronica allerlei taken kan uitvoeren. Denk aan het aansturen van motoren, het uitlezen van sensoren en het doorsturen van gegevens via het internet. Voor deze microcontroller moet software worden geschreven die precies vertelt wat en wanneer de microcontroller moet doen.

 

Voordat er begonnen wordt aan het daadwerkelijk schrijven van de software wordt er een flow-chart opgemaakt in overleg met de klant. 

stukjeCodeAtmel2_edited.png
Schermafbeelding 2017-05-11 om 10.49.51.

Deze flow-chart, ofwel pijlen diagram, geeft precies weer wat de software doet en wanneer. Na de goedkeuring van de klant wordt de flow-chart omgezet in code. Dit gebeurt in daarvoor speciale ontwikkelprogramma's.

Tijdens het ontwerp proces adviseren wij u over welke microcontroller er het meest geschikt is voor uw toepassing. Er zijn namelijk veel verschillen in energieverbruik en rekenkracht. Uiteraard bent u altijd vrij om zelf een microcontroller of software aan te dragen.

Behuizing

Soms kan er geen standaard behuizing worden gebruikt om de print in te monteren. In zo'n geval moet er een behuizing op maat worden gemaakt. Het materiaal van de behuizing bepaalt of wij dit zelf ontwerpen of dat wij een partner erbij betrekken. Bij plastic behuizing zoals ABS, gaan wij zelf voor u aan de slag. Wij ontwerpen de behuizing in daarvoor speciale CAD programma's en kunnen het resultaat direct printen met onze 3D printer. 

Gaat de voorkeur uit naar een ander materiaal zoals aluminium of blik dan betrekken wij een partnerbedrijf. Deze bedrijven bevinden zich in Europa of China en leveren de kwaliteit die u van ons mag verwachten. 

Tijdens het ontwerp proces adviseren wij u over de mogelijkheden van de behuizing, de montage en het materiaal. Uiteraard bent u altijd vrij om zelf ideeën, onderdelen, ontwerpen of partners aan te dragen.

4EF4CEFF-A0F7-46C6-BD94-AD35A0BEECDD.JPG
bottom of page