top of page

Als het ontwikkeltraject er op zit en de juiste hardware, software en behuizing gekozen zijn, volgt het prototyping proces. Dit proces begint met het testen van de cruciale deelsystemen van het product in een proof-of-concept (PoC). Als hieruit blijkt dat deze systemen werken zoals zij ontworpen zijn, wordt een begin gemaakt aan een eerste versie van het eindproduct. Een eerste versie eindproduct is een belangrijke mijlpaal. Zowel voor u als klant als voor ons. Hierin komen namelijk de verbeterpunten naar voren. Bij Protoworkz draait alles om het 'rapid prototyping' oftewel snel prototypes maken. Wij zijn er op ingericht om de stappen van het prototypen snel te doorlopen en snel een eerste versie van het eindproduct te kunnen maken en testen. 

Proof-of-Concept
Eerste Product
PROTOTYPING
Van ontwerp tot eerste versie
product.

Met een proof-of-concept worden de losse onderdelen die gebruikt gaan worden in het eindproduct aan elkaar gekoppeld door middel van breadboards (ontwikkelboards met onderlingen connecties), gaatjesprinten of draad. Het in een vroeg stadium testen van de deelsystemen voorkomt problemen in het eindproduct. Het geeft tevens de mogelijkheid om subsystemen te kunnen tweaken (kleine aanpassingen maken). Bij een volwaardig product is dit complexer vanwege de solderingen. Daarnaast kunnen er met een proof-of-concept onderdelen van de software en behuizing worden getest. Al met al is een proof-of-concept dus belangrijk om grote vertragingen door fouten in het eindproduct te kunnen voorkomen. 

Als een proof-of-concept heeft aangetoond dat de deelsystemen daadwerkelijk werken zoals ontworpen kan de ontwikkelfase worden afgerond. De componenten en printplaten worden ingekocht en normaliter worden er 1 tot 10 eerste versie producten in elkaar gezet. Als klant heeft u zo de mogelijkheid om enkele stuks in het veld te testen. Als bedrijf hebben wij zo de kans om de plaatsing en montage vast te leggen, zelf te testen en te zoeken naar verbeterpunten. Na de testfase zullen alle bevindingen worden besproken en kan de keuze worden gemaakt tussen herontwerp, aanpassingen maken of doorgaan naar productie. 

bottom of page